Aroniahyytelö

6–7 dl
Marja-aroniahyytelö sopii joulumausteisena kinkun tai muiden sianliharuokien seuraan ja erinomaisesti maalaispateen päälle.
Aroniahyytelö
Arvioi: (49kpl)

Ainekset

1 kg (vajaa 2 l) marja-aronian marjoja
2 ½ dl vettä
½ tl kanelia
¼ tl neilikkajauhetta
1 pkt (330 g) g Dansukker Hillo-marmeladisokeria
¼ dl omenaviinietikkaa

Huuhtele marjat ja survo niitä hieman. Lisää marjasurvos kiehuvaan veteen ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi mehu harsokankaalla vuoratun siivilän läpi kattilaan.

Mausta mehu kanelilla ja neilikalla. Kuumenna ja sekoita joukkoon hillo-marmeladisokeri ja tilkka omenaviinietikkaa. Keitä 20 minuuttia.

Tee hyytelökoe. Jos seos hyytyy, kuten kuuluu, jaa hyytelöseos pieniin lasitölkkeihin.

(Hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä nopeasti jääkaapissa tai pakastimessa. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi.)

Aroniahyytelö sopii joulumausteisena kinkun tai muiden sianliharuokien seuraan ja erinomaisesti maalaispateen päälle.

Reseptin on laatinut

Dansukker