Ainekset
1 kg (vajaa 2 l) marja-aronian marjoja
2 ½ dl vettä
½ tl kanelia
¼ tl neilikkajauhetta
1 pkt (330 g) g Dansukker Hillo-marmeladisokeria
¼ dl omenaviinietikkaa
Ohjeet
Huuhtele marjat ja survo niitä hieman. Lisää marjasurvos kiehuvaan veteen ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi mehu harsokankaalla vuoratun siivilän läpi kattilaan.
Mausta mehu kanelilla ja neilikalla. Kuumenna ja sekoita joukkoon hillo-marmeladisokeri ja tilkka omenaviinietikkaa. Keitä 20 minuuttia.
Tee hyytelökoe. Jos seos hyytyy, kuten kuuluu, jaa hyytelöseos pieniin lasitölkkeihin.
(Hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä nopeasti jääkaapissa tai pakastimessa. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi.)
Aroniahyytelö sopii joulumausteisena kinkun tai muiden sianliharuokien seuraan ja erinomaisesti maalaispateen päälle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?