Arabialainen maustekakku karpalokastikkeen ja kermavaahdon kera

Tarjoa kahvikakkuklassikko vaihteeksi karpalokastikkeen ja smetana-kermavaahdon kera.

30–35 palaa

75 minuuttia

Arviot (29 kpl)

Ainekset

300 g voita tai margariinia
6 dl Dansukker Fariinisokeria
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
5 kananmunaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
4 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
ripaus suolaa
1 1/2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
2 tl luomusitruunan raastettua kuorta
2 dl kermaviiliä tai jogurttia

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste keskenään. Lisää jauhoseos ja kermaviili taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla, kakku saa jäädä hiukan kosteaksi keskeltä. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Siivilöi tomusokeria pinnalle.

Karpalokastike
200 g karpaloita
1 1/4 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
3/4 dl madeiraa

Mittaa aineet kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä poreillen 3–4 minuuttia. Jäähdytä.

Kermavaahto
2 dl kuohukermaa
120 g smetanaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Vatkaa kerma ja smetana vaahdoksi, mausta sokerilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.