Pinnalle
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste keskenään. Lisää jauhoseos ja kermaviili taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla, kakku saa jäädä hiukan kosteaksi keskeltä. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Siivilöi tomusokeria pinnalle.
Karpalokastike
200 g karpaloita
1 1/4 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
3/4 dl madeiraa
Mittaa aineet kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä poreillen 3–4 minuuttia. Jäähdytä.
Kermavaahto
2 dl kuohukermaa
120 g smetanaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Vatkaa kerma ja smetana vaahdoksi, mausta sokerilla.
Reseptin on laatinut