Arabialainen maustekakku karpalokastikkeen ja kermavaahdon kera

Tarjoa kahvikakkuklassikko vaihteeksi karpalokastikkeen ja smetana-kermavaahdon kera.

30–35 palaa

PT1H

75 minuuttia

Arviot (34 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

300 g voita tai margariinia
6 dl Dansukker Fariinisokeria
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
5 kananmunaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
4 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
ripaus suolaa
1 1/2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
2 tl luomusitruunan raastettua kuorta
2 dl kermaviiliä tai jogurttia

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste keskenään. Lisää jauhoseos ja kermaviili taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla, kakku saa jäädä hiukan kosteaksi keskeltä. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Siivilöi tomusokeria pinnalle.

Karpalokastike
200 g karpaloita
1 1/4 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
3/4 dl madeiraa

Mittaa aineet kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä poreillen 3–4 minuuttia. Jäähdytä.

Kermavaahto
2 dl kuohukermaa
120 g smetanaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Vatkaa kerma ja smetana vaahdoksi, mausta sokerilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?