Ainekset
Taikina
150 g margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3/4 dl kookoshiutaleita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
350 g maitorahkaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 prk (410/240 g) säilykeaprikooseja tai
8 tuoretta aprikoosia halkaistuna
Pinnalle
1 dl vettä
1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina yhden ison (ø 24 cm) tai kolmen pienen (ø 12 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita rahka, sokerit ja kananmunat. Kaada täyte taikinan päälle. Nosta valutetut aprikoosin puolikkaat täytteen päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes reunoissa on väriä ja täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.
Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi hieman paksunee. Sivele lientä aprikoosien päälle, jolloin saat niihin kauniin kiillon.
Nauti piiras sellaisenaan tai sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Vinkki!
Saat tuoreisiin aprikoosinpuolikkaisiin kauniin pinnan, kun paistat niitä margariini-sokeriseoksessa paistinpannulla ennen piirasvuokaan laittamista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.