Appelsiinimarmeladi

Tee itse maistuvaa marmeladia appelsiineista Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla.

50 minuuttia

Arviot (236 kpl)

Ainekset

runsas 2 kg appelsiineja (kuorettomia ja kalvottomia lohkoja noin 1 kg)
2 sitruunaa

1 kg Dansukker Hillosokeria TAI 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Pese kaksi (luomu)appelsiinia huolellisesti ja raasta niiden keltainen kuoriosa.

Kuori appelsiinit ja sitruunat veitsellä leikaten ja leikkaa hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi. Halutessasi soseuta lohkot karkeaksi soseeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Sekoita hedelmät, kuoriraaste ja hillosokeri kattilassa, kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen ja keitä 10–15 minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana.

Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje hyvin.

Säilytä Hillo-marmeladisokerilla tehty marmeladi jääkaapissa. Hillosokerilla tehty marmeladi säilyy tarvittaessa myös huoneenlämmössä.

Vinkki!
Hillo-marmeladisokerilla saat vähemmän sokeria sisältävän marmeladin.

Hillosokerilla valmistettuna reseptistä tulee noin 1 litra marmeladia, Hillo-marmeladisokerilla valmistettuna noin puolet vähemmän. Halutessasi pienemmän satsin appelsiinimarmeladia puolita raaka-aineiden määrät.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.