Appelsiinimarmeladi

Tee itse maistuvaa marmeladia appelsiineista Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla.

50 minuuttia

Arviot (346 kpl)

Ainekset

runsas 2 kg appelsiineja (kuorettomia ja kalvottomia lohkoja noin 1 kg)
2 sitruunaa

1 kg Dansukker Hillosokeria TAI 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Pese kaksi (luomu)appelsiinia huolellisesti ja raasta niiden keltainen kuoriosa.

Kuori appelsiinit ja sitruunat veitsellä leikaten ja leikkaa hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi. Halutessasi soseuta lohkot karkeaksi soseeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Sekoita hedelmät, kuoriraaste ja hillosokeri kattilassa, kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen ja keitä 10–15 minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana.

Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje hyvin.

Säilytä Hillo-marmeladisokerilla tehty marmeladi jääkaapissa. Hillosokerilla tehty marmeladi säilyy tarvittaessa myös huoneenlämmössä.

Vinkki!
Hillo-marmeladisokerilla saat vähemmän sokeria sisältävän marmeladin.

Hillosokerilla valmistettuna reseptistä tulee noin 1 litra marmeladia, Hillo-marmeladisokerilla valmistettuna noin puolet vähemmän. Halutessasi pienemmän satsin appelsiinimarmeladia puolita raaka-aineiden määrät.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!