Appelsiinicurd

noin 5 dl
Appelsiinicurd
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

1 luomuappelsiini
½ sitruunaa
6 dl Dansukker Tomusokeria
3 kananmunaa
125 g voita tai margariinia

1. Raasta pestyn appelsiinin kuori ohuesti. Halkaise hedelmät ja purista puolikkaista mehut.

2. Kaada mehut, yhteensä 1 ½ dl, kattilaan, lisää tomusokeri ja munat ja sekoita aineet hyvin.

3. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos on kiisselimäistä ja kiehuu tasaisesti poreillen.

4. Jäähdytä hetki ja sekoita paloiteltu voi joukkoon.

5. Purkita. Säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.

Appelsiinicurdin voi myös pakastaa. Pakasterasiasta kohmeista curdia on helppo kauhaista tarpeen mukaan. 

Syö appelsiinicurd leivän, keksien ja juuston kanssa tai käytä sitä täytekakkuihin, jälkiruokiin ja täytteiden maustamiseen.

Reseptin on laatinut

Dansukker