Appelsiinicurd

Appelsiinicurd eli appelsiinitahna sopii leivän, keksien ja juuston kanssa tai täytekakkuihin, jälkiruokiin ja täytteiden maustamiseen.

noin 5 dl

30 minuuttia

Arviot (36 kpl)

Ainekset

1 luomuappelsiini
½ sitruunaa
6 dl Dansukker Tomusokeria
3 kananmunaa
125 g voita tai margariinia

Ohjeet

1. Raasta pestyn appelsiinin kuori ohuesti. Halkaise hedelmät ja purista puolikkaista mehut.

2. Kaada mehut, yhteensä 1 ½ dl, kattilaan, lisää tomusokeri ja munat ja sekoita aineet hyvin.

3. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos on kiisselimäistä ja kiehuu tasaisesti poreillen.

4. Jäähdytä hetki ja sekoita paloiteltu voi joukkoon.

5. Purkita. Säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.

Appelsiinicurdin voi myös pakastaa. Pakasterasiasta kohmeista curdia on helppo kauhaista tarpeen mukaan. 

Syö appelsiinicurd leivän, keksien ja juuston kanssa tai käytä sitä täytekakkuihin, jälkiruokiin ja täytteiden maustamiseen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.