Appelsiini-vaniljahillo

noin 5 dl 1 tunti
Kun appelsiinit ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan, on aika tehdä raikasta ja värikästä appelsiinihilloa.
Appelsiini-vaniljahillo
Arvioi: ( 0 kpl)

Ainekset

  • runsas 1 kg appelsiineja (kuorettomia lohkoja ja mehua noin 500 g)
  • ½ pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

1. Pese 1–2 (luomu)appelsiinia ja raasta niistä keltainen kuoriosa.

2. Kuori appelsiinit veitsellä leikaten, leikkaa hedelmäliha kuorettomiksi lohkoiksi suoraan kattilaan ja puserra kalvokimpuista mehu lohkojen päälle.

3. Lisää kuoriraaste ja hillo-marmeladisokeri, kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen ja keitä noin 5 minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana.

4. Jäähdytä 15 minuuttia ja mausta vaniljasokerilla.

5. Kaada hillo puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

6. Hillo on valmista käytettäväksi vuorokauden kuluttua.

Reseptin on laatinut

Dansukker