Appelsiini-suklaakakku

15–20 annosta 1½ tuntia + vetäytyminen
5 munan kakkupohja täytetään appelsiinimarmeladilla, kermavaahdolla ja maitosuklaalla.
Appelsiini-suklaakakku
Arvioi: (36kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 5 isoa munaa (2 ½ dl)
    • 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
    • 1 tl leivinjauhetta

    Vuokaan

    • voita ja korppujauhoja

    Kostutus

    • 2–3 dl maitoa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 300 g appelsiinimarmeladia
    • 2 ½ dl vispikermaa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 200 g sulatettua maitosuklaata
    • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tarvittaessa maun mukaan

    Pinnalle

    • 3–4 appelsiinia kalvottomina paloina
    • 2 dl vettä
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria

    Reunoille

    • 5 dl vispikermaa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • Dansukker Kaakaotomusokeria maun mukaan

    Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Paista 150–175-asteisessa uunissa 40–60 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

    Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sulata paloiteltu suklaa lautasella puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu suklaa kermavaahdon joukkoon ja makeuta tarvittaessa.

    Levitä väleihin appelsiinimarmeladia ja suklaalla maustettua kermavaahtoa. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

    Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi paloiksi ja levitä kakun pinnalle. Mittaa vesi kasariin ja kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Anna liemen jäähtyä hetki ja valuta se appelsiinien päälle.

    Vaahdota vispikerma ja mausta vanilja- ja kaakaotomusokerilla. Pursota kerma kakun reunoille.


    Katso ohje: Appelsiinimarmeladi
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker