Appelsiini-suklaakakku

5 munan suklaakakkupohja täytetään appelsiinimarmeladilla, kermavaahdolla ja maitosuklaalla.

15–20 annosta

1½ tuntia + vetäytyminen

Arviot (115 kpl)

Ainekset

Pohja

5 isoa munaa (2 ½ dl)
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

voita ja korppujauhoja

Kostutus

2–3 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

300 g appelsiinimarmeladia
2 ½ dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g sulatettua maitosuklaata
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tarvittaessa maun mukaan

Pinnalle

3–4 appelsiinia kalvottomina paloina
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Reunoille

5 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Dansukker Tomusokeria maun mukaan

(kaakaojauhetta)

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Paista 150–175-asteisessa uunissa 40–60 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sulata paloiteltu suklaa lautasella puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu suklaa kermavaahdon joukkoon ja makeuta tarvittaessa.

Levitä väleihin appelsiinimarmeladia ja suklaalla maustettua kermavaahtoa. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi paloiksi ja levitä kakun pinnalle. Mittaa vesi kasariin ja kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Anna liemen jäähtyä hetki ja valuta se appelsiinien päälle.

Vaahdota vispikerma ja mausta vanilja- ja tomusokerilla (sekä halutessasi kaakaojauheella). Pursota kerma kakun reunoille.


Katso ohje: Appelsiinimarmeladi
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.