Appelsiini-suklaakakku

5 munan suklaakakkupohja täytetään appelsiinimarmeladilla, kermavaahdolla ja maitosuklaalla.

15–20 annosta

PT1H

1½ tuntia + vetäytyminen

Arviot (120 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja

5 isoa munaa (2 ½ dl)
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

voita ja korppujauhoja

Kostutus

2–3 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

300 g appelsiinimarmeladia
2 ½ dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g sulatettua maitosuklaata
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tarvittaessa maun mukaan

Pinnalle

3–4 appelsiinia kalvottomina paloina
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Reunoille

5 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Dansukker Tomusokeria maun mukaan

(kaakaojauhetta)

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Paista 150–175-asteisessa uunissa 40–60 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sulata paloiteltu suklaa lautasella puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu suklaa kermavaahdon joukkoon ja makeuta tarvittaessa.

Levitä väleihin appelsiinimarmeladia ja suklaalla maustettua kermavaahtoa. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi paloiksi ja levitä kakun pinnalle. Mittaa vesi kasariin ja kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Anna liemen jäähtyä hetki ja valuta se appelsiinien päälle.

Vaahdota vispikerma ja mausta vanilja- ja tomusokerilla (sekä halutessasi kaakaojauheella). Pursota kerma kakun reunoille.


Katso ohje: Appelsiinimarmeladi
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.