Appelsiini-suklaakakku

5 munan suklaakakkupohja täytetään appelsiinimarmeladilla, kermavaahdolla ja maitosuklaalla.

15–20 annosta

PT1H

1½ tuntia + vetäytyminen

Arviot (120 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja

5 isoa munaa (2 ½ dl)
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

voita ja korppujauhoja

Kostutus

2–3 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

300 g appelsiinimarmeladia
2 ½ dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g sulatettua maitosuklaata
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tarvittaessa maun mukaan

Pinnalle

3–4 appelsiinia kalvottomina paloina
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Reunoille

5 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Dansukker Tomusokeria maun mukaan

(kaakaojauhetta)

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Paista 150–175-asteisessa uunissa 40–60 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sulata paloiteltu suklaa lautasella puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu suklaa kermavaahdon joukkoon ja makeuta tarvittaessa.

Levitä väleihin appelsiinimarmeladia ja suklaalla maustettua kermavaahtoa. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi paloiksi ja levitä kakun pinnalle. Mittaa vesi kasariin ja kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Anna liemen jäähtyä hetki ja valuta se appelsiinien päälle.

Vaahdota vispikerma ja mausta vanilja- ja tomusokerilla (sekä halutessasi kaakaojauheella). Pursota kerma kakun reunoille.


Katso ohje: Appelsiinimarmeladi
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.