Appelsiini-rusinakeitto

Kylmä ja raikas appelsiinijälkiruoka, jota voit maustaa myös veriappelsiinilla.

4 annosta

PT10M

10 minuuttia + jäähtyminen

Arviot (25 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 + 2 appelsiinia
4 dl vettä
3/4 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
(1/2 dl rusinoita)

Ohjeet

Purista kahdesta appelsiinista mehu ja kaada kattilaan. Lisää vesi ja hyytelösokeri Multi. Keitä seosta puoli minuuttia.

(Lisää rusinat.) Leikkaa kaksi appelsiinia veitsellä kalvottomiksi lohkoiksi.* Lisää lohkot keittoon. Anna jäähtyä kylmäksi jääkaapissa. Tarjoa sellaisenaan tai esim. pienen korpun kera.
 

* Leikkaa appelsiinista molemmat päät pois. Aseta hedelmä tukevasti leikkuulaudalle toinen leikkuupinta tasoa vasten. Leikkaa kuori irti terävällä veitsellä niin, että myös uloin kalvo leikkaantuu irti. Ota hedelmä käteen ja irrottele pienellä veitsellä lohkot kalvoista.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?