Appelsiini-rosmariinisima

Skoolaa värikkäällä ja maistuvalla vappujuomalla! Pirskahteleva appelsiini-rosmariinisima maistuu myös muissa kevään ja kesän juhlissa.

4 litraa

vrk + n. vko

Arviot (0 kpl)

Ainekset

3 luomuappelsiinia
5–6 vahvaa rosmariinin oksaa
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
⅕ tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen
sokeria ja rusinoita

Ohjeet

1. Pese appelsiinit huolellisesti. Leikkaa kahden appelsiinin kuoriosa terävällä kuorimaveitsellä lastuiksi. Purista kaikista appelsiineista mehu. Huuhtele rosmariininoksat kylmällä vedellä.

2. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi isossa teräskattilassa. Lisää appelsiinien kuoret ja rosmariini ja kiehauta. Ota kattila liedeltä ja lisää sokerit, sekoita. Lisää appelsiinimehu ja loput vedestä kylmänä.

3. Anna siman jäähtyä kädenlämpöiseksi, 36–37-asteiseksi, ja liuota hiiva joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi.

4. Siivilöi sima ja pullota se puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan.

5. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

6. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.