Appelsiini-rosmariinisima

Skoolaa värikkäällä ja maistuvalla vappujuomalla! Pirskahteleva appelsiini-rosmariinisima maistuu myös muissa kevään ja kesän juhlissa.

4 litraa

vrk + n. vko

Arviot (3 kpl)

Ainekset

3 luomuappelsiinia
5–6 vahvaa rosmariinin oksaa
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
⅕ tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen
sokeria ja rusinoita

Ohjeet

1. Pese appelsiinit huolellisesti. Leikkaa kahden appelsiinin kuoriosa terävällä kuorimaveitsellä lastuiksi. Purista kaikista appelsiineista mehu. Huuhtele rosmariininoksat kylmällä vedellä.

2. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi isossa teräskattilassa. Lisää appelsiinien kuoret ja rosmariini ja kiehauta. Ota kattila liedeltä ja lisää sokerit, sekoita. Lisää appelsiinimehu ja loput vedestä kylmänä.

3. Anna siman jäähtyä kädenlämpöiseksi, 36–37-asteiseksi, ja liuota hiiva joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi.

4. Siivilöi sima ja pullota se puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan.

5. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

6. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.