Appelsiini-rosmariinisima

Skoolaa värikkäällä ja maistuvalla vappujuomalla! Pirskahteleva appelsiini-rosmariinisima maistuu myös muissa kevään ja kesän juhlissa.

4 litraa

PT1H

vrk + n. vko

Arviot (11 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 luomuappelsiinia
5–6 vahvaa rosmariinin oksaa
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
⅕ tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen
sokeria ja rusinoita

Ohjeet

1. Pese appelsiinit huolellisesti. Leikkaa kahden appelsiinin kuoriosa terävällä kuorimaveitsellä lastuiksi. Purista kaikista appelsiineista mehu. Huuhtele rosmariininoksat kylmällä vedellä.

2. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi isossa teräskattilassa. Lisää appelsiinien kuoret ja rosmariini ja kiehauta. Ota kattila liedeltä ja lisää sokerit, sekoita. Lisää appelsiinimehu ja loput vedestä kylmänä.

3. Anna siman jäähtyä kädenlämpöiseksi, 36–37-asteiseksi, ja liuota hiiva joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi.

4. Siivilöi sima ja pullota se puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan.

5. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

6. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?