Ananassima

Vappujuhlia voi viettää vaikka havaijilaisittain! Tarjoa silloin juomana ananassimaa.

8 litraa

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (9 kpl)

Ainekset

8 l vettä
2 tölkkiä à 230 g ananasmurskaa
400 g Dansukker Taloussokeria
400 g Dansukker Fariinisokeria
3 limetin mehu
1/5 tl tuorehiivaa
rusinoita

Ohjeet

Kiehauta vesi ja ananakset. Sekoita joukkoon sokerit. Nosta kattila levyltä. Lisää limettien mehu. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon.
Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen tai liinan alla noin 24 tuntia.
Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pullohin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä (jääkaapissa) valmistumisaika on noin viikko.

Resepti ja kuva: Sweet Food O’mine

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?