Ananasmisu

8 annosta 20 minuuttia + maustuminen
Herkullinen ananasmuunnelma tiramisusta.
Ananasmisu
Arvioi: (30kpl)

Ainekset

  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 prk (560/350 g) laadukkaita ananasrenkaita tai -paloja omassa mehussaan
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 1/4 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 250 g mascarponea
  • 250 g maitorahkaa
  • 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 9 (75 g) savoiardi-keksiä
  • 1/2 dl manteli- tai munalikööriä (+ 2–3 rkl pinnalle)

Paahda mantelilastut kuivassa paistinpannussa vaalean ruskeiksi. Valuta ananakset hyvin, säästä liemi ja paloittele ananakset. Vatkaa kerma ja hyytelösokeri Multi kiinteäksi vaahdoksi.

Sekoita toisessa kulhossa mascarpone, rahka ja tomusokeri sileäksi. Yhdistä vaahdot. Levitä puolet seoksesta matalaan vuokaan. Lado ananaspalat päälle.

Kaada 1/2 dl likööriä ja 1/2 dl ananaslientä pieneen kulhoon. Kasta keksit nesteessä ja asettele ne ananaspalojen päälle. Levitä päälle loput rahkaseoksesta. (Halutessasi valuta tilkka likööriä pinnalle.) Koristele mantelilastuilla.

Anna maustua muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa jälkiruokana makean kuohuviinin kera tai nauti kahvin kanssa.

Vinkki!
Voit tehdä ananasmisut myös jälkiruokamaljoihin.

Tee ananasmisu kahdella keksikerroksella. Käytä 150 g keksejä ja lisää noin 1 dl ananaslientä kostutukseen. Kokoa jälkiruoka korkealaitaiseen vuokaan: kolmasosa rahkaseoksesta pohjalle, päälle puolet ananaksista ja kostutetuista keksistä. Tee seuraava kerros vastaavasti, sivele loput rahkaseoksesta pinnalle ja koristele mantelilastuilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker