Ananaskeikauskakku

10–12 annosta 1 tunti
Milloin viimeksi leivoit ananaskeikauskakkua, todella herkullista retroklassikkoa? Kakku maistuu sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.
Ananaskeikauskakku
Arvioi: (50kpl)

Ainekset

  • 3 munaa
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl ananasmehua (säilykepurkin lientä)
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia

Vuokaan

  • ½ dl (50 g) sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 pieni prk ananasrenkaita, valutettuna
  • 125 g/75 g säilykekirsikoita, valutettuna
  • 50 g saksanpähkinöitä rouheena

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, ananasmehu ja sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada vuoan pohjalle sulatettu rasva. Voitele vuoan reunat. Ripottele pohjalle fariinisokeri. Laita ananasrenkaat vieretysten ja täytä kolot valutetuilla säilykekirsikoilla. Rouhi päälle saksanpähkinät.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin kumoat kakun. Kumoa tarjoiluvadille.

Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker