Ananaskeikauskakku

Milloin viimeksi leivoit ananaskeikauskakkua, todella herkullista retroklassikkoa? Kakku maistuu sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.

10–12 annosta

1 tunti

Arviot (129 kpl)

Ainekset

3 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl ananasmehua (säilykepurkin lientä)
150 g sulatettua voita tai margariinia

Vuokaan

½ dl (50 g) sulatettua voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 pieni prk ananasrenkaita, valutettuna
125 g/75 g säilykekirsikoita, valutettuna
50 g saksanpähkinöitä rouheena

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, ananasmehu ja sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada vuoan pohjalle sulatettu rasva. Voitele vuoan reunat. Ripottele pohjalle fariinisokeri. Laita ananasrenkaat vieretysten ja täytä kolot valutetuilla säilykekirsikoilla. Rouhi päälle saksanpähkinät.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin kumoat kakun. Kumoa tarjoiluvadille.

Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.