Aamiaissämpylät

10 kpl 12 tuntia
Sämpylät leivotaan illalla jääkaappiin odottamaan paistamista aamiaispöytään.
Aamiaissämpylät
Arvioi: (75kpl)

Ainekset

  • 12 g hiivaa
  • 2 1/2 dl kylmää vettä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl Dansukker Leipäsiirappia
  • 1/2 dl vehnäleseitä
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • (1 tl leipämaustetta)

Voiteluun

  • vettä
  • seesamin- tai unikonsiemeniä

Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää vehnäleseet, öljy, suola, siirappi ja halutessasi leipämauste. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta se notkeaksi. Jaa taikina kymmeneen yhtä suureen osaan ja pyörittele niistä sämpylöitä. Pane sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja peitä muovikelmulla tai pyyheliinalla. Anna levätä jääkaapissa yön yli.

Ota sämpylät jääkaapista ja lämmitä uuni 250 asteeseen. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Aamiaissämpylät ovat parhaimmillaan hieman lämpiminä.

Vinkki
Voit myös kaulia aamiaissämpylätaikinan levyksi ja leikata siitä erilaisia hahmoja tai kuvioita esim. piparkakkumuottien avulla.

Reseptin on laatinut

Dansukker