Aamiaissämpylät

Sämpylät leivotaan illalla jääkaappiin odottamaan paistamista aamiaispöytään.

10 kpl

PT1H

12 tuntia

Arviot (90 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

12 g hiivaa
2 1/2 dl kylmää vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Leipäsiirappia
1/2 dl vehnäleseitä
n. 5 dl vehnäjauhoja
(1 tl leipämaustetta)
Voiteluun
vettä
seesamin- tai unikonsiemeniä

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää vehnäleseet, öljy, suola, siirappi ja halutessasi leipämauste. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta se notkeaksi. Jaa taikina kymmeneen yhtä suureen osaan ja pyörittele niistä sämpylöitä. Pane sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja peitä muovikelmulla tai pyyheliinalla. Anna levätä jääkaapissa yön yli.

Ota sämpylät jääkaapista ja lämmitä uuni 250 asteeseen. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Aamiaissämpylät ovat parhaimmillaan hieman lämpiminä.

Vinkki
Voit myös kaulia aamiaissämpylätaikinan levyksi ja leikata siitä erilaisia hahmoja tai kuvioita esim. piparkakkumuottien avulla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.