Ihanan lämmittäviä juomia

Kuumat juomat maistuvat jokaisena vuodenaikana pohjoisen oikukkaassa ilmastossa. Ennen kaikkea ne ovat paikallaan syksyllä ilmojen kylmetessä tai vaikkapa talvisen hiihtoretken jälkeen. Jäljempänä löydät erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien reseptejä – juomia, joita voi ottaa mukaan ulos termospullossa tai nauttia kotona aamulla, päivällä tai illalla.


Rommikaakao

Rommikaakao

1 annos

Ainekset

2 dl maitoa
1/2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 1/2 rkl Dansukker Kaakaotomusokeria
1 rkl rommia
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 pallo rommirusinajäätelöä tai 1/2 dl vaahdotettua kermaa


Mittaa kasariin maito, kaakaojauhe ja kaakaotomusokeri. Kiehauta. Lisää joukkoon rommi ja vaniljasokeri. Kaada juoma lasiin tai mukiin. Nosta pinnalle rommirusinajäätelöä tai vaahdotettua kermaa.

Vinkki!
Voit halutessasi jättää rommin pois ja lisätä joukkoon ruokalusikallisen esimerkiksi suklaakastiketta. Voit käyttää myös vaikkapa minttu- tai lakritsijäätelöä.


Mausteinen Muscovadokahvi

Mausteinen Muscovadokahvi

4 annosta

Ainekset

1 dl vettä
4 tähtianista
4 mausteneilikkaa
1 kanelitanko
4 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
3 dl maitoa
5 dl vahvaa kahvia

Tarjoiluun
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Dansukker Muscovadosiirappia


Pane vesi ja mausteet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen kansi päällä noin 3–4 minuuttia. Lisää siirappi sekä maito ja anna kiehahtaa. Ota kattila pois liedeltä ja kaada kahvi joukkoon. Siivilöi juoma mukeihin tai laseihin. Lisää mukeihin nokare kermavaahtoa tai jäätelöä ja päälle siirappiraidat. 


Viikunatee

Viikunatee

1 annos

Ainekset

1–2 rkl viikunasiirappia
2 dl haudutettua teetä


Valuta viikunasiirappi kuppiin. Kaada tuoksuva tee päälle. Sekoita ja nauti.

Katso viikunasiirapin resepti.


Sulaa suklaata

Sulaa suklaata

2 kupillista

Ainekset

n. 75 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
3 dl maitoa
2 tl Dansukker Tummaa muscovadosokeria
kevyesti vatkattua kermavaahtoa
(kookoskermaa)
(4 cl italialaista Averna Amaro -katkeroa tai mantelilikööriä)


Paloittele suklaa. Lämmitä maito (noin 65 °C). Varo, ettei maito kuumene liikaa, sillä liian kuuman maidon rakenne muuttuu ja maitoon tulee vellimäinen haju. Sulata suklaa maidon joukkoon. Kaada juoma mukeihin. Mausta muscovadolla ja halutessasi alkoholilla. Viimeistele annos valuttamalla kaakaon pinnalle kevyesti vatkattua kermavaahtoa. Nauti kuumana.

Vinkki!
Lisää lumovoimaa juomaan saat maustamalla kermavaahdon kookoskermalla.


Inkivääri-limettitee

Inkivääri-limettitee

1 iso tai 2 pientä lasillista

Ainekset

2 kpl limetinlehtiä
n. 1 cm pala tuoretta inkivääriä viipaleina
3 dl kuumaa vettä (90–94 °C)
1 tl vihreää teetä
1–2 Dansukker Ruokopalasokeria
(1 sitruunaruohon varsi)


Pane limetinlehdet ja inkivääri lasiin. Lisää joukkoon teelehdet (siivilässä) ja kuuma vesi. Hauduta nelisen minuuttia. Poista tee- ja limetinlehdet sekä inkivääri. Mausta maun mukaan Ruokopalasokerilla. Nauti kuumana tai kylmänä.

Jos valmistat teen kannussa, mittaa teelehtiä yksi teelusikallinen kuppia kohden ja yksi teelusikallinen kannulle.

Vinkki!
Raikasta lisäaromia saat teehen sitruunaruohosta: viillä veitsellä sitruunaruohon varren tyviosaa ja käytä vartta lusikan tavoin teen sekoittamiseen.


Muscovado Espresso

Muscovado Espresso

1 annos

Ainekset

1 tuplaespresso tai 1,5 dl tummapaahtoista kahvia
1 tl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
kookoskermalla tai -jauheella maustettua kermavaahtoa


Mausta kahvi muscovadolla. Koristele pinta kookoskermavaahdolla. Nauti kuumana.

Vinkki!
Tee juoma cocktail-lasiin, jolloin annoksesta tulee näyttävä kerrosjuoma, vaikkapa jälkiruoaksi.


Tunis Tea

Tunis Tea

1 kupillinen

Ainekset

5–8 kpl mintunlehtiä
1–2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
4–6 kpl kuorimatonta mantelia
1 tl vihreää teetä
n. 3 dl kuumaa vettä (90–94 °C)


Murskaa mintunlehdet lasiin. Kaada päälle siirappia. Lisää mantelit joukkoon. Hauduta tee lasissa ja poista teelehdet. Aloita nautiskelu syömällä ensin mantelit ja siemaile juoma päälle.


Maya-mocca

Maya-mocca

2 suurta kupillista

Ainekset

2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
n. 4 dl maitoa
2 tl Dansukker Kaakaotomusokeria
2 tl Dansukker Kanelisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria


Valmista kahvi mieluiten mutteri- eli mokkapannulla. Lämmitä maito (noin 65 °C). Varo, ettei maito kuumene liikaa, sillä liian kuuman maidon rakenne muuttuu ja maitoon tulee vellimäinen tuoksu. Kaada kahvi suuriin mukeihin tai laseihin. Sekoita Kaakaotomusokeri, Kanelisokeri ja Vaniljasokeri joukkoon. Kaada päälle lämmitetty maito ja sekoita hyvin.


Intiaanikaakao

Intiaanikaakao

1 kupillinen

Ainekset

2 rkl Dansukker Kaakaotomusokeria
veitsenkärjellinen chilijauhetta
2 dl maitoa
Dansukker Vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa


Mittaa Kaakaotomusokeri, chili ja maito kattilaan ja kuumenna (noin 65 °C). Varo, ettei maito kuumene liikaa, sillä liian kuuman maidon rakenne muuttuu ja maitoon tulee vellimäinen tuoksu. Kaada kaakao isoon mukiin tai lasiin. Annostele kermavaahtoa juoman pinnalle ja koristele halutessasi Kaakaotomusokerilla. Voit valmistaa juoman myös mikrossa.


Passion-kumkvattitee

Passion-kumkvattitee

1 kupillinen

Ainekset

3 dl kuumaa vettä (90-94 °C)
1 tl oolong- tai mustaa teetä
1 kumkvattihedelmä viipaloituna
1 tl passionhedelmää (tuore)
Dansukker Isoa kandisokeria tai Ruokopalasokeria


Hauduta tee kupissa. Poista teelehdet. Makeuta tee sokerilla. Lisää hedelmät joukkoon ja nauti kuumana.

Vinkki!
Juoma maistuu myös kylmänä.


Abuelan maitokahvi

Abuelan maitokahvi

2 suurta kupillista

Ainekset

4 dl tummapaahtoista kahvia
1/8 tl kardemummaa
1/8 tl anista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3-5 dl maitoa, riippuen mukin koosta ja juojan makumieltymyksistä
2-4 palaa Dansukker Ruokopalasokeria


Valmista kahvi mieluiten pressokannulla. (Jos et omista pressokannua, valmista suodatinkahvia.) Sekoita kardemumma, anis ja vaniljasokeri maitoon. Lämmitä maito (noin 65 °C). Varo, ettei maito kuumene liikaa, sillä liian kuuman maidon rakenne muuttuu ja maitoon tulee vellimäinen tuoksu. Sekoita kahvi ja maito suuriin mukeihin. Halutessasi voit siivilöidä maidon. Makeuta juoma ruokopalasokerilla, koristele halutessasi kardemummalla ja nauti.


Lisää kuumien juomien reseptejä »