Viikunainen britakakku

Viikunainen britakakku on upea jouluinen jälkiruoka tai kahvipöydän täytekakku. Torttulevyn voi tehdä päivää ennen jääkaappiin odottamaan täyttämistä.

8–10 annosta

1½ tuntia

Arviot (26 kpl)

Ainekset

Pohja

150 g huoneenlämpöistä voita

1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Siro erikoishienoa sokeria

2 tl Dansukker Vaniljasokeria

2 kananmunankeltuaista

1 dl maitoa

1 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

½ dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Pinnalle

2 kananmunanvalkuaista

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Täyte

2 dl vispi- tai kuohukermaa

200 g viikunahilloa

1 tl Dansukker Vaniljasokeria

1 tl kanelia

Pinnalle

Dansukker Tomusokeria

tuoreita viikunoita viipaleina

kumkvatteja

Ohjeet

Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille neliön malliseksi levyksi. Levystä tulee ohut.

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes saat kauniin valkoisen marengin. Levitä marenki torttulevyn pinnalle.

Kypsennä 175–200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa torttulevy kahteen yhtä suureen osaan ja nosta ensin yksi tarjoiluvadille kakkulapioita apuna käyttäen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon viikunahilloa, vaniljasokeria ja kanelia. Tarkista maku. Levitä täyte torttulevylle ja nosta päälle toinen levy varovasti. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele viikunalohkoilla ja kumkvateilla.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Viikunahillon ohje

Viikunahillokkeen ohje

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.