Vaaleanpunainen prinsessakakku

Vaaleanpunainen prinsessakakku

Ainekset

4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja

Kostutukseen
2 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vaniljatäyte
2 dl maitoa
2 keltuaista
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1 rkl perunajauhoja
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4½ dl kuohukermaa

Väliin
200 g mansikkahilloa tai -marmeladia

Jos haluat tehdä hillon itse, löydät reseptin täältä.

Kuorrutus
100–200 g mansikkamarmeladia

500 g mantelimassaa
3 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
punaista elintarvikeväriä varovasti annostellen

Dansukker Tomusokeria avuksi kaulitsemiseen

Marsipaanikruunu
50 g vihreää marsipaania

Lataa malli tästä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä vuoka (halkaisija noin 24 cm).

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

Paista ritilällä uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Anna levätä vuoassa 5 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.

Vatkaa vaniljatäytteen ainekset, vaniljasokeria ja kermaa lukuun ottamatta, teräskattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on saennut. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sekoita vaahto jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään. Kokoa kakku kerros kerrokselta.

Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla, levitä päälle hillo tai marmeladi ja puolet vaniljavaahdosta. Tee samoin myös toinen kerros. Levitä suurin osa vaniljatäytteestä kakun keskelle ja nosta päälle kakun päällimmäinen kerros. Kostuta päällimmäinen osa ja painele reunoilta hieman alaspäin, jotta saat kakusta pyöreän mallisen. 

Sivele marmeladi kakun pinnalle kauttaaltaan ohueksi kerrokseksi. Näin mantelimassakuorrute pysyy hyvin paikallaan.

Sekoita mantelimassaan tomusokeri ja siirappi. Lisää punaista elintarvikeväriä vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes saat sopivan vaaleanpunaisen kuorrutteen.

Kauli mantelimassa tomusokeria apuna käyttäen ohueksi, koko kakun peittäväksi levyksi. Painele levy kakun ympärille ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Siivilöi kakun pinnalle halutessasi tomusokeria. Koristele kruunulla tai marsipaani- tai sokeriruusulla.


Reseptin on laatinut

Dansukker