Vaaleanpunainen prinsessakakku

2 tuntia
Ruotsalaisten herkkukakku maistuu suomalaisillekin!
Vaaleanpunainen prinsessakakku
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Vuokaan

voita tai margariinia
korppujauhoja
Kostutukseen

2 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Vaniljatäyte

2 dl maitoa
2 keltuaista
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1 rkl perunajauhoja
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4½ dl kuohukermaa
Väliin

200 g mansikkahilloa tai -marmeladia
Jos haluat tehdä hillon itse, löydät reseptin täältä.
Kuorrutus

100–200 g mansikkamarmeladia
500 g mantelimassaa
3 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
punaista elintarvikeväriä varovasti annostellen

Dansukker Tomusokeria avuksi kaulitsemiseen
Marsipaanikruunu

50 g vihreää marsipaania
Lataa malli tästä


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä vuoka (halkaisija noin 24 cm).

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

Paista ritilällä uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Anna levätä vuoassa 5 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.

Vatkaa vaniljatäytteen ainekset, vaniljasokeria ja kermaa lukuun ottamatta, teräskattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on saennut. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sekoita vaahto jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään. Kokoa kakku kerros kerrokselta.

Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla, levitä päälle hillo tai marmeladi ja puolet vaniljavaahdosta. Tee samoin myös toinen kerros. Levitä suurin osa vaniljatäytteestä kakun keskelle ja nosta päälle kakun päällimmäinen kerros. Kostuta päällimmäinen osa ja painele reunoilta hieman alaspäin, jotta saat kakusta pyöreän mallisen. 

Sivele marmeladi kakun pinnalle kauttaaltaan ohueksi kerrokseksi. Näin mantelimassakuorrute pysyy hyvin paikallaan.

Sekoita mantelimassaan tomusokeri ja siirappi. Lisää punaista elintarvikeväriä vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes saat sopivan vaaleanpunaisen kuorrutteen.

Kauli mantelimassa tomusokeria apuna käyttäen ohueksi, koko kakun peittäväksi levyksi. Painele levy kakun ympärille ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Siivilöi kakun pinnalle halutessasi tomusokeria. Koristele kruunulla tai marsipaani- tai sokeriruusulla.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker