Puolukka-muscovadotoffee

1 levy tai 30 annostoffeeta 50 minuuttia + 1 vrk
Puolukkainen herkkutoffee
Puolukka-muscovadotoffee
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 5 dl kuohukermaa
  • 250 g Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
  • 2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ¼ tl jauhettua inkivääriä
  • 25 g voita
  • 1 dl kotimaisia pakastepuolukoita

Kuumenna kerma ja muscovadosokeri kiehuvaksi. Keitä poreillen 30–40 minuuttia, kunnes lämpötila on noin 120 astetta. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita glukoosisiirappi, mausteet ja voi joukkoon.

Kaada puolet toffeemassasta leivinpaperoituun vuokaan, ripottele puolet jäisistä puolukoista väliin ja tee toinen kerros samoin.

Tai valuta puolet seoksesta silikonikaramellimuotteihin, ripottele puolukat päälle ja valuta loput toffeeseoksesta päälle.

Laita toffee jääkaappiin vuorokaudeksi. Irrota vuoasta, paloittele levy ja tarjoa.

Säilytä toffee jääkaapissa. Jos haluat laittaa paloja päällekkäin leikkaa väleihin sellofaanineliöt, silloin toffeet eivät tartu toisiinsa kiinni.

Nauti toffee muutaman päivän kuluessa. Jos haluat säilyvämmän version, korvaa pakastepuolukat kuivatuilla puolukoilla tai karpaloilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker