Perunavohvelit

45 minuuttia
Vohvelipäivän vohvelitaikinan voi tehdä perunastakin.
Perunavohvelit
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 250 g kiinteitä perunoita
  • 5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 4 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2,5 dl maitoa
  • 3 munanvalkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuina
  • öljyä

Omenakompotti

  • 450 g happamia omenoita
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl vettä
  • 80 g Dansukker Taloussokeria
  • 1 kanelitanko

Tee ensin omenakompotti. Kuori ja kuutioi omenat ja pane paksupohjaiseen pannuun muiden aineksien kera. Anna kypsyä kannen alla noin 10 minuuttia.

Pese ja kuori perunat ja leikkaa isoiksi kuutioiksi. Keitä kevyesti suolatussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta ja anna hiukan jäähtyä.

Murskaa perunat ja sekoita niihin jauhot, tomusokeri ja maito niin, että saat tasaisen taikinan. Kääntele sitten sekaan kovaksi vispatut munanvalkuaiset.

Paista öljytyllä vohveliraudalla kullankeltaisiksi ja tarjoa omenakompotin ja jäätelön kera.