Merisuola-mustapippuritryffelit

30 kpl
Merisuola-mustapippuritryffelit
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

100 g kookosrasvaa
50 g tummaa suklaata
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 kananmuna
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvapitoisuus 23–30 %)
½ dl kuohukermaa

Viimeistelyyn
kaakaojauhetta
merisuolahiutaleita
karkeaksi rouhittua mustapippuria


1. Sulata kookosrasva ja lisää suklaapalat lämpimään rasvaan sulamaan. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita kaakaojauhe joukkoon.

2. Vatkaa kananmuna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kookosrasva-suklaaseos vaahtoon.

3. Vatkaa tuorejuusto ja kerma sileäksi ja lisää suklaaseos joukkoon hyvin sekoittaen. Pane tryffeliseos noin tunniksi jääkaappiin.

4. Levitä konvehtivuoat valmiiksi ja paina vuoat avonaiseksi sormilla. Levitä kerros kaakaojauhetta lautaselle ja nosta teelusikalla tryffelikekoja kaakaojauheen päälle. Pyörittele tryffeleitä huolettomasti kaakaojauheessa ja pane ne konvehtivuokiin.

5. Anna tryffeleiden kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Säilytä tryffelit kylmässä ja nauti ne viikon kuluessa.

6. Ripottele hiukan merisuolahiutaleita ja mustapippuria tryffeleiden päälle ennen tarjoilua tai pakkaamista. Paina mausteet kevyesti sormenpäillä pintaan kiinni.

Pakkaa suussa sulavat tryffelit rasiaan ja anna lahjaksi tai tarjoa ne herkkupaloina vahvan kahvin tai hyvän punaviinin kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker