Ainekset
Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua voita
Täyte
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 prk (3 dl) makeutettua kondensoitua maitoa
1 ½ sitruunan mehu
Koristeluun
1–2 dl kuohukermaa
1–2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(tuoreita mansikoita tai vadelmia)
Ohjeet
Murusta keksit muovipussissa nuijien tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24 cm. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja sitruunoista puristettu mehu.
Kaada seos pohjan päälle uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä kerma jäähtyneen tortun pinnalle. Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla. Tarjoa kylmänä!
Vinkki!
Sitrustorttu maistuu myös ilman kermavaahtoa.
Käytä valkuaiset marenkeihin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.