Lusikkaleivät

noin 40 annosta 45 minuuttia + 2 tuntia
Lusikkaleivät on pikkuleipien herkullinen klassikko.
Lusikkaleivät
Arvioi: (29 kpl)

Ainekset

  • 200 g voita
  • ½–1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa

Väliin

  • n. 1/2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia

Pinnalle

  • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Sulata voi kattilassa, älä ruskista. Lisää joukkoon sokeri, jäähdytä seos. Lisää voi-sokeriseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Nosta astia jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Painele taikinaa teelusikan lusikkapesään ja irrota pikkuleipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Jaa pikkuleivät kahteen osaan ja levitä toiselle puoliskolle vadelmahilloa tai -marmeladia. Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät sokerissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker