Karpalopannacotta

Herkullinen joulun kerrosjälkiruoka karpalotäytteestä ja kermaisesta pannacotasta.

6 annosta

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Karpalotäyte
200 g karpaloita
1 tl appelsiininkuoriraastetta
1 appelsiinin mehu (1 dl)
1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Pannacotta
5 dl kermaa
2 kanelitankoa
1 vaniljatanko
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Viimeistelyyn
3 piparkakkua

Ohjeet

Mittaa karpalot, appelsiininkuoriraaste ja -mehu sekä hillo-marmeladisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa vuorokauden verran.

Kiehauta kerma, kanelitangot ja halkaistu vaniljatanko. Anna maustua 15 minuuttia. Lisää hyytelösokeri Multi ja kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Siivilöi seos kannuun ja kaada puolet pannacottakermasta tarjoiluastioihin ja siirrä astiat jääkaappiin hyytymään. Kun seos on hyytynyt (n. 15–30 min.), annostele puolet karpalotäytteestä annosten päälle. Kuumenna jäljelle jäänyt pannacottaseos juoksevaksi ja valuta se lusikan kuperaa puolta pitkin karpalotäytteen päälle. Laita jälleen jääkaappiin hyytymään. Annostele loput karpalotäytteestä hyytyneen, viimeisen pannacottakerroksen päälle. Koristele annokset murustetulla piparkakulla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Karpalopannacottan kanssa maistuu hurmaava appelsiinisorbetti

Kuvassa näkyvä annos syntyy seuraavasti: Käytä pannacotta-kerroksiin 2/3 karpalotäytteestä. Soseuta loppu karpalotäyte yhdessä jääkylmän vesitilkan kanssa kastikkeeksi. Nosta pannacotta-annokset lautasille. Vedä kastikkeesta raidat lautasille, pyöräytä päälle appelsiinisorbettipallot. Viimeistele annokset murustetulla piparkakulla. Tarjoa välittömästi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.