Juusto- ja kinkkusarvet

Leivo sarvia, joiden mehevänä täytteenä on juustoa, kinkkua ja paprikaa.

Noin 18 kpl

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Taikina
50 g voita
50 g hiivaa
1/2 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl piimää
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
2 munaa
8–9 dl (480–540 g) vehnäjauhoja
Täyte
9 isoa tai 18 pientä viipaletta palvikinkkua
18 viipaletta kovaa juustoa (esim. emmentalia)
18 palaa punaista paprikaa
Voiteluun
1 muna

Ohjeet

1. Sulata voi kattilassa.

2. Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen.

3. Lisää piimä, voisula, suola, siirappi, munat ja suurin osa vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaksi.

4. Anna taikinan nousta liinan alla noin 30 min.

5. Sirottele pöydälle jauhoja ja kumoa taikina kulhosta. Vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee kiiltävää ja notkeaa.

6. Kaulitse taikina ½ cm paksuksi neliön muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy yhdeksäksi pieneksi neliöksi. Jaa neliöt vinottain kahtia 18 kolmioksi.

7. Laita jokaiselle kolmiolle kinkkua, juustoa ja palanen punaista paprikaa ja kääri ne rullalle ulkoreunasta alkaen kolmion kärkeä kohti.

8. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

9. Laita sarvet pellille leivinpaperin päälle. Anna niiden nousta 20 minuuttia.

10. Voitele vatkatulla munalla ja paista 10–15 minuuttia uunin keskiosassa kullanruskeiksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.