Helppo omenapiiras

Omenapiirakka herkullisella kermaviilitäytteellä valmistuu nopeasti valmiista lehtitaikinasta.

10 annosta

1 h 15 min

Arviot (108 kpl)

Ainekset

400 g isoa lehtitaikinalevyä
Täyte
4–5 isoa omenaa

2 rkl Dansukker Kanelisokeria

2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
Pinnalle
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

1. Kaaviloi pakkauksen ohjeen mukaan sulatettu taikina halkaisijaltaan 28 cm:n piirasvuokaan sopivaksi laidat peittäväksi levyksi. Leikkaa taikinan kulmat pois ja säästä ne koristeluun.

2. Pistele pohja haarukalla ja laita vuoka jääkaappiin.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja lohko omenat ilman siemenkotia ja kierittele lohkot kanelisokerissa.

4. Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste.

5. Levita kermaviilitäyte piiraspohjalle ja asettele omenalohkot päälle. Koristele piiraan reuna taikinanjämistä tehdyillä kierrenauhoilla. Sipaise nauhoihin kylmää vettä, jotta ne kiinnittyvät hyvin pohjataikinaan. Kypsennä uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

6. Kiehauta vesi ja hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä hetki.

7. Voitele omenalohkot hyytelöliemellä kauniin kiiltäviksi.

8. Tarjoa vastavalmistunut, haaleaksi jäähtynyt piiras sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.