Cake popsit

noin 30 kpl 1½ tuntia
Kakkutikkarien koristelussa saa käyttää mielikuvitusta.
Cake popsit
Arvioi: (55 kpl)

Ainekset

  • 150 g voita
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 munaa

Lisäksi

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Pinnalle

  • 200 g valkosuklaata
  • nonparelleja
  • tikkukaramellitikkuja tai varrastikkuja

Sulata voi kattilassa. Sekoita puuhaarukalla joukkoon kuivat aineet. Sekoita lopuksi taikinaan munat yksitellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 15x30 cm). Paista 175 asteessa 20–30 minuuttia. Jäähdytä.

Murenna kypsä taikina kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella joukkoon tuorejuusto. Pyöritä pieniksi tasakokoisiksi palloiksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

Paloittele valkosuklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.

Paina tikut palleroihin ja kasta ne valkosuklaassa. Käännä suklaassa kastetut pallot vielä nonparelleissa. Nosta mieluusti pystyasennossa jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi jähmettymään. Säilytä viileässä tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Voit koristella cake popsit vaikkapa miniatyyrieläimiksi tai mielikuvitushahmoiksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker