Aprikoosimarmeladit

1 tunti + 12 tuntia
Itse valmistetut marmeladimakeiset ovat helppotekoisia. Kokeile rohkeasti erilaisia makuja.
Aprikoosimarmeladit
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 14 g agar-agaria
  • 2 dl vettä
  • 3 dl vahvaa hedelmämehua TAI 2 dl aprikoosisosetta ja 1 dl hedelmämehua
  • 6 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 300 g aprikoosihilloa

Pinnalle

  • 1–2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Punnitse agar-agar vaa’alla. Mittaa agar-agar, vesi, hedelmämehu (tai sose ja mehu) kattilaan. Laita ajastin päälle ja anna seoksen kiehua välillä sekoittaen 45 minuuttia. Jäljelle jäävän nesteen määrä on tässä kohtaa melko vähäinen.

Lisää sokeri ja aprikoosihillo. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen vuokaan siten, että kerros on 1,5–2 cm korkea. Laita vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli.

Leikkaa marmeladi sopiviksi paloiksi ja kääntele erikoishienossa sokerissa. Nosta marmeladit lautaselle tai tarjottimelle ja laita päälle kevyesti leivinpaperi. Muutama päivä huoneenlämmössä haihduttaa ylimääräistä nestettä ja rakenne on aivan tuoretta miellyttävämpi.

Vinkki!
Malta keittää seosta ohjeessa mainittu aika. Voit käyttää nesteenä erilaisia mehuja tai korvata osan sataprosenttisilla hedelmäsoseilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker