Muffinit ja kuppikakut

Muffinit (engl. muffins) ovat varmasti kaikille tuttuja leivonnaisia, joilla leipomisharrastus lapsena ja nuorena on aloitettu. Helppotekoista taikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen. Kokeile näitä herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!


Gluteenittomat marjamuffinit

Gluteenittomat marjamuffinit

12–14 kpl 25 minuuttia
Helpot gluteenittomat marja- tai hedelmämuffinit
Ainekset

1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia
1 muna
200 g maitorahkaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
3 dl marjoja (esim. vadelmia, mustikoita, mansikoita, herukoita)


Mittaa leivontakulhoon kaikki muut ainekset paitsi marjat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele lopuksi joukkoon tuoreet tai pakastetut marjat. Jaa taikina muffinivuokiin ja kypsennä 200–225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Vinkki!
Korvaa marjat hedelmäpaloilla. Voit maustaa taikinaa myös kanelilla tai kardemummalla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Omenakuppikakut

Omenakuppikakut

10 kpl 30 minuuttia
Mehevien omenakuppikakkujen päälle pursotetaan keko kaneli-kermavaahtoa.
Ainekset

2 munaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl kermaa, smetanaa, rahkaa tai muuta maitotuotetta
½ dl rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja
½ dl vehnäleseitä
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl omenaraastetta
ripaus kardemummaa tai kanelia

Pinnalle
2 ½ dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
¼ tl kanelia
1–2 rkl paahdettuja mantelilastuja


Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla tai lusikalla. Annostele muffinivuokien puoliväliin tai hieman yli ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla ja kanelilla. Pursota muffinien päälle runsaiksi keoiksi. Ripottele pinnalle vielä hieman kanelia ja paahdettuja mantelilastuja.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Munattomat muffinit

Munattomat muffinit

10 kpl 25 minuuttia
Helpot muffinit ilman kananmunaa
Ainekset

3 dl piimää
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 luomuappelsiinin kuoriraaste
¾ dl rypsiöljyä tai 75 g sulatettua voita tai margariinia

Pinnalle
3 dl Dansukker Kaakaotomusokeria
2 ½ rkl kahvia, maitoa tai vettä 


Mittaa kulhoon piimä ja sokeri.

Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste ja rasva.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Valmista pinnalle halutessasi kuorrute:

Sekoita kaakaotomusokerin joukkoon kahvia, maitoa tai vettä, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Levitä tahna muffinien pinnalle. Tarjoa!

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mustikka-valkosuklaamuffinit

Mustikka-valkosuklaamuffinit

10–12 kpl 35 minuuttia
Herkkumuffinit mustikasta ja valkosuklaasta! Kokeile myös vadelmia.
Ainekset

3 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
¾ dl kuohu- tai ruokakermaa
1 dl sulatettua voita tai öljyä
100 g valkosuklaata
2 dl (pakaste)mustikoita


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

Paloittele valkosuklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä työlaudalla. Kääntele se taikinaan mustikoiden kanssa.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Vinkki!
Koristele muffinit halutessasi kermavaahdolla ja tuoreilla mustikoilla tai pensasmustikoilla. Käytä kuitenkin taikinassa tavallisia mustikoita tuoreena tai pakasteena. 

Reseptin on laatinut

Dansukker

Suklaa-appelsiinimuffinit

Suklaa-appelsiinimuffinit

noin 12 kpl 25 minuuttia
Mehevät appelsiinin makuiset suklaamuffinit maistuvat myös ilman kuorrutusta.
Ainekset

3 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 appelsiini
Kuorrutus
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
¼ dl kaakaojauhetta
n. 2 rkl appelsiinista puristettua mehua 


Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon, sekoita ja tee syvennys aineiden keskelle. Lisää sulatettu, haalea rasva, kananmunat, puolikkaan appelsiinin kuoriraaste ja 1 dl puristettua appelsiinimehua. Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi. Annostele taikina muffinivuokiin. Paista 200 °C uunin keskiosassa 15–17 minuuttia.

Sekoita kuorrutuksen aineet notkeasti levittyväksi ja annostele haaleaksi jäähtyneiden muffinien päälle.

Vinkki!
Paina jokaisen muffinin sisään pieni pala suklaata ennen paistoa.

Käytä maidottomiin muffineihin maidotonta margariinia.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

Marenkikuorrutteiset muffinit

Marenkikuorrutteiset muffinit

10 kpl 45 minuuttia
Muffinit kuorrutetaan marjaisalla marengilla.
Ainekset

Taikina
2 munaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
100 g sulatettua voita
1 dl jogurttia
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Marenkikuorrute
2 munanvalkuaista
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 dl mustikoita, vadelmia tai marjasekoitusta


Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina muffinivuokiin.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja marjat. Annostele marenkivaahto muffinitaikinan pinnalle ja paista muffinit 175–200 asteessa 15–20 minuuttia.

Vinkki!

Voit annostella marenkivaahdon myös lähes valmiiden muffinien pinnalle ja käyttää niitä vielä uunissa hetken aikaa, kunnes pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mustikka-kauramuffinit

Mustikka-kauramuffinit

noin 15 kpl 25 minuuttia
Helpot ja herkulliset mustikkamuffinit
Ainekset

2 munaa
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
150 g sulatettua voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa, sitruunarahkaa, maustamatonta maitorahkaa tai kookosmaitoa
3-4 dl mustikoita (tuore tai pakaste)

Pinnalle

Dansukker Tomusokeria


Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla. Jaa muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Siivilöi jäähtyneiden muffinien pinnalle tomusokeria.

Vinkki!
Voit korvata kaurahiutaleet muilla hiutaleilla, leseillä tai erilaisilla jauhoilla.

Käytä maidottomiin muffineihin kookosmaitoa ja maidotonta margariinia.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vaaleanpunaiset unelmamuffinit

Vaaleanpunaiset unelmamuffinit

10 kpl 30 minuuttia
Pinkki kermakuorrute kruunaa nämä ihanat muffinit.
Ainekset

Taikina
2 munaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
100 g sulatettua voita
1 dl jogurttia
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Vaaleanpunainen kuorrute
1 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
koristerakeita tms.


Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mansikanmakuista tomusokeria. Pursota kuorrute muffinien päälle ja koristele.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Appelsiini-salmiakkikuorrutteiset muffinit

Appelsiini-salmiakkikuorrutteiset muffinit

10 kpl 45 minuuttia
Pirteä kuppikakkukuorrutus!
Ainekset

Taikina
2 munaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
100 g sulatettua voita
1 dl jogurttia
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Appelsiini-salmiakkikuorrute
100 g appelsiinituorejuustoa
2 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
keltaista elintarvikeväriä varovasti annostellen
2 rkl salmiakkirouhetta
Pinnalle
salmiakkirouhetta 


Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi. Värjää seosta keltaisella elintarvikevärillä. Laita väriä hyvin pieni määrä kerrallaan ja sekoita, kunnes olet saanut halutun värisävyn. Sekoita joukkoon salmiakkirouhe ja pursota seos muffinien päälle. Ripottele pinnalle salmiakkirouhetta.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Kuorrutetut muffinit

Kuorrutetut muffinit

10 kpl 20 minuuttia
Helppotekoisissa muffineissa on runsas kuorrutus.
Ainekset

2 munaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
1 dl piimää tai jogurttia
100 g sulatettua margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Kuorrute
100 g suolatonta voita + 300 g Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
TAI
100 g suolatonta voita + 300 g Dansukker Kaakaotomusokeria, 1 rkl mantelilastuja hienonnettuna


Sekoita kaikki muffiniainekset keskenään esimerkiksi puuhaarukalla ja jaa isoihin amerikanmuffinivuokiin. Paista 200 asteessa   10–13 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä.

Vaahdota suolaton voi ja tomusokeri kuohkeaksi, levittyväksi tahnaksi. Levitä jäähtyneiden muffinien pinnalle lusikalla tai pursota pursotinpussilla. Mikäli laitat kaakaokuorrutteeseen mantelilastuja hienonnettuna, varmista, että ne mahtuvat pursotinterästä läpi, jos pursotat kuorrutteen pinnalle. Ripottele pinnalle halutessasi suklaapaloja tai värikkäitä koristerakeita!

Vinkki!
Kuorrutteita voit värjätä elintarvikeväreillä ja maustaa erilaisilla aromeilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Kaura-banaanimuffinit

Kaura-banaanimuffinit

20–24 kpl 1 tunti
Banaanimuffineihin tehdään tuorejuustokuorrutus.
Ainekset

Taikina
4 isoa kananmunaa
250 g Dansukker Fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kutakin: muskottipähkinä, inkivääri, kardemumma
1 ½ dl juoksevaa margariinia
3 kypsää banaania

Kuorrutus
300 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2–3 rkl Dansukker Tomusokeria
2–3 rkl Dansukker Kaakaotomusokeria
2–3 rkl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria

Pinnalle
Dansukker Fariinisokeria ja Rapeaa raesokeria

värikkäitä, keskikokoisia muffinivuokia


Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja fariinisokeri. Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja mausteet ja lisää seos kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Sekoita juokseva margariini ja haarukalla karkeaksi murskatut banaanit taikinaan.

Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin (12 kpl), jaa taikina vuokiin, täytä vuoat hieman yli puoleenväliin. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Toimi lopun taikinan kanssa samoin.

Jaa tuorejuusto kolmeen kulhoon ja annostele tomusokerit päälle. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaväristä ja notkeaa. Kuorruta ja koristele jäähtyneet muffinit juuri ennen tarjoamista.

Vinkki!
Muffinit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Gluteenittomat lime-kookoskuppikakut

Gluteenittomat lime-kookoskuppikakut

10 kpl ½ tuntia
Limetillä ja kookoksella maustetut kuppikakut kuorrutetaan rahka-kermavaahdolla.
Ainekset

2 munaa
1 dl Dansukker Muscovadosiirappia tai Fariinisokeria
1 dl kookosmaitoa
1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia tai rypsiöljyä
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori

Pinnalle
2 ½ dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria


Sekoita munat ja muscovadosiirappi tai fariinisokeri. Lisää kookosmaito ja rasva. Lisää keskenään sekoitetut gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin kuori. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.

Jaa taikina muffinivuokiin ¾ vuoan tilavuudesta. Mikäli käytät ohuita muffinivuokia, on hyvä käyttää lisäksi muffinipeltiä, jotta muffinit pysyvät kauniimman muotoisina.

Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.

Kuorruta jäähtyneet muffinit. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta sokereilla. Pursota keoiksi muffinien pinnalle.

Vinkki!
Kuppikakut ovat maidottomia, jos käytät rypsiöljyä etkä kuorruta niitä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Lisää muffiniohjeita löydät täältä »