Samettiset jäätelöherkut

Glukoosisiirappi

Nyt voit tehdä samettisen pehmeää jäätelöä ja sorbettia myös ilman jäätelökonetta. Dansukker Glukoosisiirapilla saat juuri oikean rakenteen jäädytettyihin jälkiruokiin. Valitse suosikkisi alla olevista resepteistä tai loihdi itse ikioma, kesän paras jäätelöohjeesi.

Herkullista jäätelökesää!


Jäätelön perusohje

Jäätelön perusohje

4 annosta yli 5 tuntia
Tee itse herkullista kotijäätelöä! Italialaistyyppisessä jäätelössä osa aineksista kiehautetaan. Rakenne on samettinen ja melko tiivis.
Ainekset

4 munankeltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Maustamisvinkkejä

2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 tl jauhettua kanelia
3 rkl kaakaojauhetta tai mantelirouhetta
2–3 dl marjoja tai hilloa
2 dl rouhittua suklaata
2–3 rkl likööriä
2 rkl pikakahvia ja 2–3 rkl rommia tai konjakkia


1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

2. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos ja lisää sitten mahdolliset mausteet. Anna jäähtyä.

3. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia.

4. Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran. Pyöritä palloiksi ja nauti!

Katso video: Näin teet jäätelöä

Reseptin on laatinut

Dansukker

Herukka-jogurttijäätelö

Herukka-jogurttijäätelö

Valmista jäätelöä noin 1 l 12 tuntia
Käytä mustaherukkaa, punaherukkaa tai puolukkaa tähän herkulliseen jogurttijäätelöön.
Ainekset

5 dl (250 g) musta- tai punaherukoita
¾ dl Dansukker Ruokokidesokeria
3 dl kuohukermaa
5 kananmunan keltuaista
1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
250 g (2 ½ dl) turkkilaista jogurttia


Soseuta herukat ja mausta sose ruokokidesokerilla.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, ruokokidesokeri ja glukoosisiirappi vaaleaksi, lisää jogurtti ja sekoita seos sileäksi. Sekoita kermavaahto joukkoon ja lisää herukkasose huolettomasti sekoittaen seokseen.

Kaada seos pakasteastiaan tai -rasiaan, siirrä pakastimeen ja jäädytä seuraavaan päivään. Sekoita jäätelöseosta pakastimeen laittamisen jälkeen tunnin välein pari kolme kertaa. Tai pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneella koneen ohjeen mukaan.

Anna jäätelön pehmitä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Pyörittele herukkajäätelö palloiksi tai lusikoi se jäätelömaljoihin.

Vinkki!
Tee ylijääneistä valkuaisista jättimarenkeja.

Samalla ohjeella teet herkullista puolukkajäätelöä.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mustaherukka-kermajäätelö

Mustaherukka-kermajäätelö

4–6 annosta 5 tuntia
Herkullinen mustaherukkajäätelö sisältää kerman lisäksi tuorejuustoa.
Ainekset

5 dl kuohukermaa
5 munankeltuaista
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mustaherukkaraita
100 g mustaherukoita
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
200 g maustamatonta tuorejuustoa


Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.

Erottele munankeltuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon glukoosisiirappi ja sokerit. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä vaahdot ja laita kulhossa kelmulla tai foliolla suojattuna pakastimeen. Vatkaa muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa. Voit laittaa seoksen myös jäätelökoneeseen halutessasi.

Valmista mustaherukkaraita, kun jäätelö on vielä rakenteeltaan pehmeää.

Mittaa mustaherukat kasariin yhdessä hyytelösokeri Multin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä. Vatkaa mustaherukat ja tuorejuusto keskenään. Sekoita raita jäätelön joukkoon lusikalla tai haarukalla kevyesti käännellen. Anna jäätelön jähmettyä pakastimessa.

Pyöritä palloiksi ja nauti!

Reseptin on laatinut

Dansukker

Avokadojäätelö

Avokadojäätelö

8–10 annosta 5 tuntia
Avokado sopii hyvin myös jäätelöön.
Ainekset

4 munankeltuaista
3 dl Dansukker Tomusokeria
½ l kuohukermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 avokadoa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1 sitruunan mehu


1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja
vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi.

2. Kuori avokadot ja poista kivet. Soseuta avokadot ja sekoita joukkoon glukoosisiirappi ja sitruunamehu. Lisää seos keltuaisvaahtoon. Kääntele lopuksi seokseen kermavaahto.

3. Kaada vuokaan ja laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.

Vinkki!
Tarjoa mansikoiden tai hedelmäpalojen kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Semifreddo ja tuoreet marjat

Semifreddo ja tuoreet marjat

4 tuntia
Mustaherukkasemifreddo tarjollaan kauden tuoreiden marjojen kera.
Ainekset

3 kananmunaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Marjasose

2 dl mustaherukoita
½ dl vettä
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Tarjoiluun

tuoreita marjoja


1. Valmista ensin marjasose. Mittaa vesi, glukoosisiirappi ja marjat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella ja painele siivilän läpi kulhoon. Anna jäähtyä.

2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää glukoosisiirappi vatkaamisen loppuvaiheessa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Huuhtele vatkaimet ja vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

3. Sekoita 1 ½ dl marjasosetta keltuaisvaahtoon. Kääntele joukkoon varovasti kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada vaahto tarjoilukulhoon. Peitä kelmulla ja pakasta noin 4 tuntia, kunnes jälkiruoka on puolijäistä eli semifreddoa. Tarjoa jälkiruokana jäätelön tapaan.

 

Resepti: Aki Wahlman


Marjasorbetti

Marjasorbetti

4–6 annosta 12 tuntia
Mintulla maustettua sorbettia mielimarjoistasi
Ainekset

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 oksaa tuoretta minttua
1 dl vettä
1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl sitruunamehua
1 l (500 g) marjoja, esim. vadelmia, mansikoita tai mustaherukoita
2 munanvalkuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria


1. Kiehauta sokeri, mintunoksat ja vesi kattilassa. Lisää marjat sokeriliemeen ja soseuta tasaiseksi. Sekoita glukoosisiirappi ja sitruunamehu marjaseokseen.

2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita marjaseoksen joukkoon. Pane massa jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia (mieluiten yön yli). Sekoita seosta pari kertaa pakastumisen aikana.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mansikka-muscovadojäätelö

Mansikka-muscovadojäätelö

7 tuntia
Kerrassaan herkullinen mansikan, tumman muscovadon ja pähkinän yhdistelmä!
Ainekset

4 kananmunan keltuaista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Tummaa muscovadosokeria
1 1/2 dl kevytmaitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Lisäksi

2 dl mansikkasosetta
1 dl rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä


Vaahdota keltuaiset ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi pinnoitetussa kattilassa. Lisää keltuais-sokerivaahto kuumaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois levyltä. Lisää mansikkasose ja pähkinät jäätelöseokseen. Anna jäähtyä.

Kaada jäätelöseos pakasterasiaan tai kulhoon ja siirrä peitettynä pakastimeen vähintään 5–6 tunniksi. Sekoita jäätelö muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta saat rakenteesta kuohkeamman.

 

Resepti: Elina Jyväs, Glorian ruoka&viini
Kuva: Tuomas Kolehmainen
www.gloria.fi


Kevennetty raparperijäädyke

Kevennetty raparperijäädyke

5 tuntia
Jäädyke raparperista ja ranskankermasta
Ainekset

400 g raparperia
1 dl vettä
2 oksaa tuoretta rakuunaa
1 dl Dansukker SteviaSokeria
½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl kevytranskankermaa


1. Huuhtele raparperit ja paloittele ne. Pane raparperit, vesi ja rakuuna kattilaan, keitä kansi päällä hiljaa poreillen viisi minuuttia.

2. Sekoita steviasokeri, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri joukkoon. Anna jäähtyä. Poista rakuunan oksat. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.

3. Kaada seos jäätelökoneeseen tai vuokaan ja anna jäätyä vähintään 4 tuntia. Sekoita seosta pari kertaa pakastumisen aikana. Tarjoile mansikoiden kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Italialainen vadelmajäätelö

Italialainen vadelmajäätelö

4 annosta yli 5 tuntia
Italialaistyyppinen jäätelö on rakenteeltaan samettista ja melko tiivistä.
Ainekset

4 munankeltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
500 g vadelmia


Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Lisää vadelmat. Puserra seos siivilän läpi. Anna jäähtyä.

Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään 5 tuntia. Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran.

Tarjoa jäätelöä esimerkiksi suklaakakkupalan kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Turkinpippurijäätelö

Turkinpippurijäätelö

4–6 annosta 12 tuntia
Mausta jäätelö turkinpippurimurskalla tai muilla karamelleilla.
Ainekset

2 ½ dl vispikermaa tai kuohukermaa
2 munaa
½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–1 ½ dl turkinpippurimurskaa


Vaahdota kerma. Vaahdota munat ja glukoosisiirappi. Yhdistä seokset ja mausta vaniljasokerilla ja turkinpippurimurskalla. Sekoita tasaiseksi ja laita foliolla suojattuna pakastimeen mielellään yön yli. Vatkaa seosta muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa.

Voit myös laittaa seoksen pyörimään jäätelökoneeseen noin 50 minuutiksi.

Pyöritä palloiksi ja nauti!

Vinkki!
Jos käytössäsi ei ole valmista turkinpippurimurskaa, voit murskata kokonaisia karamelleja pienessä pussissa lihanuijalla nuijien.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

Lisätietoa Glukoosisiirapista »

Lisää Glukoosisiirappi-reseptejä »

Lisää jäätelöiden ja muiden jäädytettyjen jälkiruokien reseptejä »