Leipäsiirappi

Leipäsiirappi on ruokaleipien ja sämpylöiden leivontaan tarkoitettu mallasuutetta sisältävä sokerisiirappi, joka syventää leipien makua. Leipäsiirappi, kuten muutkin siirapit, nopeuttaa hiivataikinan kohoamista ja saa aikaan kauniin paistovärin. Se myös auttaa pitämään leivät tuoreen tuntuisina pidempään. Leipäsiirappi antaa makua ja mehevyyttä myös pizza- ja suolaisten piiraiden taikinoihin. Pakkaus on kätevä 750 g:n muovipullo, jossa on tippalukollinen korkki ja mitta-asteikko. 

Ainekset: Siirappi, mallasuute (20 %)
Mallasuute valmistetaan viljasta (ohra), joka sisältää gluteenia.

Ravintosisältö/100 g

Energiaa 1309 kJ/308 kcal
Rasvaa 0 g
- josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraattia 76 g
- josta sokereita 69 g
Proteiinia 1,0 g
Suolaa 0,68 g


Säilytys: huoneenlämmössä

Valmistettu Ruotsissa.

Pakkaus: muovia, lajitellaan energiajätteeseen tai muovipakkauskeräykseen

Muuntosuhde: 100 g = 0,7 dl / 1 dl = 140 g

Siirappia (sokerisiirappia) saadaan sekoittamalla erilaisia sivuvirtoja, joita saadaan valmistettaessa valkosokeria juurikas- tai ruokosokerista. Siirappi on jähmeä liuos, joka koostuu sokerista (sakkaroosista), rypälesokerista (glukoosista) ja hedelmäsokerista (fruktoosista). Eri sokerilajien yhdistelmä estää kiteytymisen. Korkea sokeripitoisuus (noin 80 %) takaa pitkän säilyvyysajan.

Siirapeissa on eri väri- ja makuvaihtoehtoja, joita saadaan sivuvirtoja eri tavoin sekoittamalla. Väri ja maku ovat pääasiassa peräisin pienistä määristä kivennäissuoloja ja muita yhdisteitä, joita sokerikasvit sisältävät luonnostaan. Joihinkin siirappeihin lisätään suolaa tuotteen maun säätämiseksi. Kullekin siirappilaadulle on oma käyttötarkoituksensa. Siirappi sopii erityisen hyvin leivontaan, mutta sitä käytetään myös makeisissa, jäätelössä, juomissa, jälkiruuissa ja ruoanvalmistuksessa.

Leipäsiirappi

Tutustu tummien sokerituotteiden houkutteleviin makumaailmoihin »

Hae reseptejä »

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.