Ylelliset pullavohvelit

Paista vohveliraudalla pullataikinasta ylelliset pullavohvelit. Valmista seuraksi karviaishillo, jossa maistuu ripaus ruusua. Koko komeuden kruunaa pehmeä marenki.

9 annosta

2 tuntia

Arviot (7 kpl)

Ainekset

Pullataikina
2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 kananmuna
1–2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
7–8 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia

Paistamiseen
voita tai margariinia

Karviais-ruusuhillo
½ l karviaismarjoja
2 rkl vettä
250 g Dansukker Hillosokeria
2 tl ruusuvettä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Marenkivaahto
4 kananmunanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Aloita valmistamalla hillo, jotta se ehtii hieman jähmettyä.

Putsaa karviaismarjat ja laita ne kattilaan. Lisää vesitilkka ja kuumenna, kunnes höyryää. Sekoita. Lisää hillosokeri, ruusuvesi ja vaniljasokeri ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä hetki ja kuori pinnalle muodostunut vaahto. Purkita kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ja jaa yhdeksään yhtä suureen osaan. Pyöritä palloiksi. Kaulitse kutakin sen verran, että mahtuvat yksitellen vohvelirautaan.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta. Laita kaulitut pullat yksitellen kuumalle vohveliraudalle, laske kansi alas ja paista, kunnes ovat kauniin värisiä.

Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes saat kiiltävän marenkivaahdon.

Jaa pullavohveleille hilloa ja kasaa päälle marenkivaahtoa. Ota halutessasi marenkiin hieman väriä kaasupolttimella.

Tarjoa!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.