Vappudonitsit

8–10 isoa, noin 30 pientä ½ tuntia
Vappudonitsit paistetaan donitsipellillä ja kuorrutetaan kanelisokerilla tai sokerikuorrutteella.
Vappudonitsit
Arvioi: (4 kpl)

Ainekset

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 1 dl maitoa
  • 50 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 2 tl sitruunamehua tai 1 tl hyvin pestyn luomusitruunan kuorta raastettuna
  • 1 muna

Donitsipellin voiteluun

  • rypsiöljyä

Valmiiden kanelisokeridonitsien voiteluun

  • 75 g voita tai margariinia sulatettuna

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipelti rypsiöljyllä.

Yhdistä vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää kuivien ainesten joukkoon maito, sulatettu rasva, sitruunamehu tai sitruunankuoriraaste, sekä muna. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.

Pursota taikina donitsivuoan koloihin. Jätä kohoamisvaraa. Paista uunin alatasolla 6–8 minuuttia.

Kuorruta donitsit haluamallasi tavalla.

Kanelisokerikuorrute
½ dl Dansukker Kanelisokeria TAI ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria + 1 tl jauhettua kanelia

Voitele donitsit ensin voisulalla ja kääntele kanelisokeriseoksessa.

Sokerikuorrute ja karamellirouhetta
2 dl Dansukker Tomusokeria, Mansikanmakuista tai Kaakaotomusokeria
1–2 rkl vettä, tai kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan
70 g murskattuja piparminttukaramelleja tms.

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi tahnaksi. Kasta donitsit kuorrutteessa ja koristele karamellirouheella. Nosta lautaselle jähmettymään.

Reseptin on laatinut

Dansukker