Valkosuklaa-limejuustokakku

Valkosuklaan ja limetin yhdistelmä on vastustamaton. Voit leipoa juustokakun myös tummasta suklaasta ja appelsiinista.

8 annosta

45 minuuttia + hyytyminen

Arviot (59 kpl)

Ainekset

Pohja
2 munaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
½–¾ dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
4 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100–150 g valkosuklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori
½ luomulimetin mehu

Pinnalle
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g valkosuklaalastuja
limetinlohkoja tai -viipaleita

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 22–24 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 7–10 minuuttia. Jäähdytä hetki.

Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Paloittele valkosuklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Kääntele sulanut suklaa täytteeseen. Mausta vaniljasokerilla ja hyvin pestyn limetin raastetulla kuorella.

Purista limettimehu juomalasiin ja kuumenna kiehuvaksi mikroaaltouunissa. Purista vedessä lionneet liivatelehdet ja liuota joukkoon sekoittaen. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Irrota jähmettynyt kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sokerit. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Raasta pinnalle valkosuklaata ja koristele kakku limetinlohkoilla tai -viipaleilla.

Vinkki!
Samalla tavoin voit valmistaa kakun myös tummasta suklaasta. Mausta seos silloin luomuappelsiininkuoriraasteella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.