Ainekset
Pohja
2 munaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
¾ dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl tai maun mukaan Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 rkl vettä
200 g kotimaisia vadelmia (tuore tai pakaste)
Pinnalle
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeeksi
100 g kotimaisia tuoreita vadelmia tai suklaarouhetta
Ohjeet
Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa levy kakkuvuoasta. Vuoraa vuoan pohja uudella leivinpaperilla ja nosta jäähtynyt pohjalevy takaisin vuokaan. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä noin puolitoista minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu suklaa muun täytteen joukkoon. Mausta sokereilla. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Levitä vadelmat kostutetun pohjalevyn päälle ja kaada päälle suklaatäyte. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä kerma kuohkeaksi keoksi kakun päälle. Ripottele pinnalle vadelmia. Nosta tarjolle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.