Vadelma-suklaafudget

Tarjoile ystäville tai pakkaa lahjaksi herkullista valkosuklaafudgea vadelmarouheella maustettuna.

20 kpl

Valmistus 35 min, jähmettyminen 6 h

Arviot (19 kpl)

Ainekset

400 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
65 g voita
65 g kuohukermaa
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)
100 g valkosuklaata, rouhittuna
pakastekuivattua vadelmarouhetta

Ohjeet

1. Vuoraa n. 10x20 cm:n leipävuoka leivinpaperilla. Voitele paperia kevyesti öljyllä.

2. Mittaa kaikki ainekset paitsi valkosuklaa ja vadelmarouhe isoon, paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki on sulaneet, lisää sitten lämpöä ja sekoittele varovaisesti, kunnes seos saavuttaa 118 asteen lämpötilan (ole varovainen, seos voi kuohua tässä vaiheessa).

3. Siirrä seos pois liedeltä kulhoon tai yleiskoneeseen. Lisää joukkoon rouhittu valkosuklaa ja sekoita hiljalleen vatkaimilla joukkoon. Lisää sitten vatkaimen nopeutta ja vatkaa fudgemassaa, kunnes se on paksua ja “kuivahkoa”. Valmis fudgemassa pitää muotonsa.

4. Voit tässä vaiheessa lisätä seokseen vadelmarouheen (säästä myös koristeeksi) hellästi sekoittaen. Kaavi sitten fudgemassa valmisteltuun vuokaan ja painele se tasaiseksi lastalla. Ripottele pinnalle loppu vadelmarouhe ja painele sitä vähän pinnalle.

5. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ensin tunnin ajan ja peitä sitten foliolla, ja laita jääkaappiin jähmettymään kuudeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

6. Irrota valmis fudgemassa vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi palasiksi. Tarjoile tai pakkaa lahjaksi!

Vinkki!
Jos haluat tehdä isomman satsin, tee resepti tuplana 20x20 cm:n vuokaan!

Vinkki!
Jos haluat paahteisemman makuisia fudgeja, voit vaihtaa osan erikoishienosta sokerista fariinisokeriin, suklaisempiin versioihin voit lisätä sokeriliemeen ruokalusikallisen tummaa kaakaojauhetta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.