Vaahtokarkit

noin 100 kpl
Tee itse herkulliset vaahtokarkit
Vaahtokarkit
Arvioi: (42 kpl)

Ainekset

  • 7 liivatelehteä
  • 3 munanvalkuaista
  • 2 rkl Dansukker Tomusokeria
  • (elintarvikeväriä)
  • 2 ¼ dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
  • ½ dl vettä
  • ½ dl vettä liivatteiden liuottamiseen
  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 dl perunajauhoja

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

2. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kestäväksi vaahdoksi. Jos haluat, voit lisätä seokseen elintarvikeväriä.

3. Mittaa kattilaan taloussokeri, glukoosisiirappi ja vesi.

4. Anna kiehua, kunnes seos on 100-asteista. Käytä lämpötilan mittaamiseen digitaalista lämpömittaria.

5. Kuumenna ½ dl vettä esimerkiksi juomalasissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.

6. Jatka sokeriliemen kuumentamista.

7. Kun seos on 127-asteista, ota se pois liedeltä ja kaada valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten.

8. Lisää liivateneste vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes massa on kiinteää ja kiiltävää ja alkaa jäähtyä.

9. Sekoita tomusokeri ja perunajauhot keskenään ja kaada uunipellille.

10. Laita vaahtokarkkimassa pursotinpussiin ja pursota uunipellille tomusokeri- perunajauhoseoksen päälle tankoja tai yksittäisiä vaahtokarkkeja.

11. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Leikkaa tangot paloiksi.

12. Pyörittele palat tomusokeri-perunajauhoseoksessa.

Säilytä vaahtokarkit suljetussa purkissa huoneenlämmössä.

Vinkki!
Mausta vaahtokarkkimassa elintarvikearomeilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker