Ainekset
250 g ricottajuustoa
2 dl mietoa oliiviöljyä
4 kananmunaa
2 (luomu)sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
ripaus suolaa
Täyte
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 dl vadelmahilloa*
Pinnalle
syötäviä kukkia
pakastekuivattua vadelmarouhetta
Ohjeet
1. Sekoita ricotta ja oliiviöljy kulhossa.
2. Lisää kananmunat yksitellen pallovispilällä, älä vatkaa liikaa.
3. Lisää sitruunoiden kuoriraaste ja 0,5 dl sitruunamehua.
4. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää seos siivilän läpi ricotta-seokseen. Sekoita taikina varovasti ja nopeasti tasaiseksi.
5. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 19–20 cm).
6. Paista 180-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia. Kakut ovat kypsiä, kun keskelle kakkua upotettuun cocktailtikkuun ei jää enää taikinaa.
7. Valele kuumat kakut lopulla sitruunamehulla ja anna sitten jäähtyä kokonaan.
8. Halkaise pohjat kahteen osaan.
9. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon rahka ja sokerit.
10. Pane alin kakkulevy tarjoilulautaselle, sivele pintaan hilloa ja rahka-kermavaahtoa. Jatka samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Nosta neljäs kakkulevy päälle ja peitä kakun pinta lopulla vaahdolla.
11. Koristele kukilla ja vadelmarouheella.
Vinkki!
Voit tehdä kakun myös yhteen isoon irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Halkaise kakku ja täytä ohjeen tapaan tai tarjoa sellaisenaan runsaalla tomusokerilla koristeltuna rahka-kermavaahdon ja vadelmahillon kera.
* Herkullinen hillo (noin 2 dl) pakastevadelmista
Sekoita 200 g puolisulaneita vadelmia ja 1,25 dl Dansukker Hillosokeria kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja keitä hiljaa poreillen 5–10 minuuttia, sekoita välillä. Anna jäähtyä täysin ennen käyttöä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.