Tähtipullat

Perinteiset pikkupullat saavat joulun kunniaksi ylleen sievät taikinatähdet.

(40 kpl)

PT1H

1½ tuntia

Arviot (320 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pullataikina
5 dl maitoa
1 pkt (50g) tuorehiivaa
2 tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
noin 12–14 dl vehnäjauhoja (noin 1 kg)
200 g margariinia
Tähtitaikina
100 g margariinia
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1 muna
1/2 dl kermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja

Ohjeet

Valmista ensin tähtitaikina: vatkaa margariini ja sokeri kevyesti vaahdoksi, lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne kerman kanssa taikinaan. Anna taikinan jähmettyä kylmässä.

Pullataikina: liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää osa vehnäjauhoista ja vatkaa muutama minuutti. Lisää loput jauhot. Alusta hyvin ja lisää lopuksi pehmeä margariini. Anna taikinan kohota. Leivo taikinasta pikkupullia ja anna niiden kohota pellillä.

Kauli tähtitaikina kahdessa-kolmessa osassa levyksi. Ota siitä tähtimuotilla pikkuleipiä. Voitele kohonneet pullat munalla ja laita pullan pinnalle tähti, painele kevyesti tähtien kärjet pullaan kiinni. Paista 225 asteessa 8–12 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?