Ainekset
Nekkuseos
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
Lisäksi
Dansukker Taloussokeria (astiaan)
sormisuolaa (pinnalle)
Ohjeet
Täytä reunallinen astia sokerilla. Valmista nekkuja varten tötteröt. Leikkaa leivinpaperiarkki suikaleiksi ja suikaleet edelleen neliöiksi (10 x 10 cm). Taivuta paperit tötteröiksi ja työnnä kärki edellä sokeriastiaan.
Mittaa kaikki nekkuainekset kattilaan.
Keitä välillä sekoitellen, kunnes seoksen lämpötila on 120 astetta. Näin saat pehmeätä toffeeta muistuttavia nekkuja, joita on helppo syödä. Voit myös lisätä keittoaikaa muutamalla asteella. Saat sitä kovempia nekkuja mitä kauemmin seosta keität.
Jos sinulla ei ole paistolämpömittaria, tiputa nokare nekkuseosta kylmään vesilasiin. Kaada vesi pois. Jos nokareesta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, seos on valmista. Keittäminen kestää jopa yli tunnin kattilasta ja kiehumiskuumuudesta riippuen. Lieden teho kannattaa säätää sellaiseksi, että seos kiehuu reippaasti, mutta pysyy kuitenkin turvallisella etäisyydellä kattilan reunasta.
Nosta kattila liedeltä ja odota, että seos lakkaa kiehumasta. Jos kattilassa ei ole kunnollista kaatonokkaa, siirrä nekkuseos kannuun, josta sitä on helppo annostella.
Kaada seos leivinpaperitötteröihin (jos seos ehtii muuttua liian paksuksi, sitä voi lämmittää uudelleen).
Anna nekkujen jähmettyä jonkin aikaa, jotta puutikku pysyy keskellä suorassa. Työnnä sitten keskelle tikut.
Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Säilytä viileässä ja tarjoile kylminä. Nekut säilyvät jääkaapissa pari viikkoa. Pidä nekut pystyasennossa tarjoiluhetkeen saakka, jotta ne säilyttävät muotonsa. Irrota käärepaperi vasta ennen syömistä.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.