Suklaa-minttutoffeet

Herkulliset After Eightin makuiset joulutoffeet minttusuklaan ystäville.

noin 35 kpl

PT30M
PT0M
makeiset

½ tuntia + jähmettyminen

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 dl kuohukermaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
8 After Eight -makeista
½ tl (2 ½ ml) väkiviinaetikkaa

Ohjeet

1. Sekoita sokeri, siirapit, kerma ja kaakaojauhe paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen keskikovalla lämmöllä 20 minuuttia.

2. Lisää suklaamakeiset ja etikka, sekoita ja keitä vielä 5 minuuttia sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 120–125 °C tai tee pallokoe (kts. ohje alla). Tarvittaessa jatka hetki keittämistä. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun tai kevyesti öljyttyyn vuokaan (noin 15 x 20 cm).

3. Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi.

Vinkki!
Mikäli toffee on hyvin pehmeää, säilytys jääkaapissa auttaa pitämään palat muodossaan. Halutessasi pakkaa palat sellofaaniin tai folioon.

Mikäli et omista makeisten keittoon soveltuvaa lämpömittaria, voit tehdä keittämisen aikana ns. pallokokeen:
Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.

Säilyvyys jääkaapissa pari viikkoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?