Suklaa-minttutoffeet

noin 35 kpl ½ tuntia + jähmettyminen
Herkulliset After Eightin makuiset suklaatoffeet
Suklaa-minttutoffeet
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
  • 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 8 After Eight -makeista
  • ½ tl (2 ½ ml) väkiviinaetikkaa

1. Sekoita sokeri, siirapit, kerma ja kaakaojauhe paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen keskikovalla lämmöllä 20 minuuttia.

2. Lisää suklaamakeiset ja etikka, sekoita ja keitä vielä 5 minuuttia sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 120–125 °C tai tee pallokoe (kts. ohje alla). Tarvittaessa jatka hetki keittämistä. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun tai kevyesti öljyttyyn vuokaan (noin 15 x 20 cm).

3. Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi.

Vinkki!
Mikäli toffee on hyvin pehmeää, säilytys jääkaapissa auttaa pitämään palat muodossaan. Halutessasi pakkaa palat sellofaaniin tai folioon.

Mikäli et omista makeisten keittoon soveltuvaa lämpömittaria, voit tehdä keittämisen aikana ns. pallokokeen:
Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.

Säilyvyys jääkaapissa pari viikkoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker