Sitrussalaattia, kardemummalastuja ja jäädytettyä jogurttia

Tarjoa vaikka uudenvuodenaattona juhlava jälkiruoka, joka koostuu sitrussalaatista, kardemummalastuista ja jäädytetystä jogurtista.

8 annosta

1½ tuntia + pakastus 3 tuntia

Arviot (12 kpl)

Ainekset

Jäädytetty jogurtti
6 dl turkkilaista jogurttia 10 %
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Kardemummalastut
50 g voita
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
4 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua kardemummaa
Sitrussalaatti
2 greippiä
2 appelsiinia
2 veriappelsiinia
Koristeluun
1 granaattiomena
tuoretta minttua

Ohjeet

1. Sekoita jogurtti, tomusokeri ja glukoosisiirappi keskenään. Kaada seos pakastuksen kestävään vuokaan ja pane peitettynä pakastimeen vähintään 3 tunniksi.

2. Sulata voi ja siirappi kattilassa. Sekoita sokeri joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Pane taikina jääkaappiin jähmettymään, kunnes siitä voi pyöritellä palloja.

4. Tee 16 pientä palloa, jos haluat muotoilla ne paiston jälkeen tacokuoren mallisiksi. Tai tee 8 isoa palloa, jos haluat muotoilla niistä korit. Asettele harvakseltaan leivinpaperoidulle pellille, sillä lastut leviävät uunissa.

5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 8–10 minuuttia. Anna lastujen olla pellillä noin minuutin ajan ennenkuin varovasti irrotat ne veitsellä. Pane lastut esim. kaulimen päälle muotoutumaan tacokuoriksi tai kumottujen lasien päälle muotoutumaan koreiksi. Anna jäähtyä.

6. Kuori sitrukset, leikkaa veitsellä kalvottomiksi ja viipaloi. Jaa viipaleet 8  pikkulautaselle. Lisää lautasille kardemummalastut ja niiden sisään jogurttipallot.

7. Valuta päälle hiukan vaaleaa luomusiirappia ja koristele granaattiomenansiemenillä sekä mintunlehdillä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.