Sinihomejuustotorttu

Täyteläisestä jäädytetystä tortusta riittää jaettavaa suuremmallekin joukolle homejuuston ystäviä.

12 tuntia

Arviot (12 kpl)

Ainekset

Keksipohja
130 g piparkakkuja
1 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
40 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
250 g pehmeärakenteista sinihomejuustoa (esim. Saint Agur tai vastaava)
1 prk (250 g) ricottaa (tai raejuustoa)
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl makeaa jälkiruokaviiniä tai omenamehua

Koristeluun
1 dl pakastekarpaloita
2 timjamin vartta

Ohjeet

Keksipohja:
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 22 cm). Rouhi keksit monitoimikoneessa tai pyöräytä ne kaulimella muruksi. Sekoita muscovado ja sulatettu rasva joukkoon. Painele seos  irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Suojaa vuoan laita sisäpuolelta leivinpaperikaitaleella.

Täyte:
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna jälkiruokaviini tai omenamehu kiehuvaksi ja liuota hyvin valutetut ja puserretut liivatelehdet kuumaan nesteeseen.

Vaahdota kerma. Poista sinihomejuuston ohut pintakerros ja laita juusto, ricotta ja sokerit toiseen kulhoon ja vatkaa sileäksi. Lisää kermavaahto ja haalea liivateliemi joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tee pinta pehmeän aaltoilevaksi. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen: jäädytä 6 tunnista seuraavaan päivään.

Irrota torttu vuoasta, poista reunasuojus ja leivinpaperi. Siirrä jäädyketorttu tarjoiluvadille. Koristele jäisillä karpaloilla ja timjaminlehdillä. Jäädyketorttu on parhaimmillaan 30–60 minuutin kuluttua pakastimesta ottamisesta.

Jäädytetty sinihomejuustotorttu on hieman erilainen makea tarjottava, jossa sinihomejuusto maistuu uudella tavalla. Täyteläisestä tortusta riittää jaettavaa suuremmallekin joukolle esimerkiksi pikkujouluissa. Nauti pieni pala vaikkapa piparkakkujen ja tuoreiden taatelien kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.