Saaristolaisleipä

Hyvin säilyvä, mehevä saaristolaislimppu maistuu erityisesti kalan kanssa arkena ja juhlapöydässä.

3 kpl

PT1H

3 tuntia

Arviot (868 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnä- tai ruisleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun
0,25 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
0,75 dl vettä

Ohjeet

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja muut ainekset. Jaa taikina kolmeen, noin 1,3 l:n vuokaan. Peitä ja kohota 1–1 ½ tuntia. 

Paista 1 ½–2 tuntia 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla. Valele leivät siirappivedellä noin tunnin paiston jälkeen

Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.

Anna leipien tekeytyä viileässä pari–kolme päivää, niin ne ovat parhaimmillaan.

Vinkki!
Anna leipä lahjaksi kartongista valmistetussa leipävuoassa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!