Runebergintortut (perinteiset)

noin 8 kappaletta 40 minuuttia
Perinteiset runebergintortut ovat helmikuun herkku.
Runebergintortut (perinteiset)
Arvioi: (91 kpl)

Ainekset

  • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl piparkakkumuruja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • manteliaromia varovasti annostellen

Pinnalle

  • n. 100 g vadelmamarmeladia
  • n. 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • pieni tilkka vettä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään.

Lisää vaniljasokeri ja munat yksitellen vatkaten.

Lisää vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä lopuksi manteliaromi käännellen.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita vuoat pellille. Jaa taikina voideltuihin runebergintorttu- tai savariinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.

Irrota hieman jäähtyneet tortut varovasti vuoista. Pursota keskelle vadelmamarmeladia ja ympärille tomusokeri-vesiseosta.

Vinkki!
Kostuta tortut punssista, rommista, konjakista tai mantelilikööristä tehdyllä kostutusliemellä.  Kiehauta 1 dl vettä ja 1–2 rkl sokeria, mausta liemi 2–3 rkl:lla alkoholia ja levitä kuumille tortuille pullasiveltimellä.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker