Ainekset
Pohja
100 g voita tai margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
1 rkl Dansukker Leipäsiirappia
Täyte
150 g katkarapuja
½ ruukkua ruohosipulia
50 g fetajuustoa
½ paprika suikaleina tai kuutioina
limepippuria myllystä
2 munaa
2 dl kermaa
150 g juustoraastetta
Ohjeet
Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan muut pohjan ainekset. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia.
Ripottele pinnalle sulaneet ja valutetut katkaravut, ruohosipuli ja paloiteltu tai murustettu fetajuusto sekä paprika. Rouhi pinnalle limepippuria myllystä.
Sekoita munat, kerma ja juustoraaste keskenään ja kaada ainesten päälle vuokaan.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt ja kauniin värinen.
Vinkki!
Täytteitä voit vaihdella omien mieltymysten mukaan: kokeile esim. kinkkua, lohta tai kasviksia. Tutki kaappejasi ja täytä piiras rohkeasti omaan makuun sopivaksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.