Red Velvet Cake

Yhdysvalloista kotoisin oleva The Red Velvet Cake (”punainen samettikakku”) on mehevä ja kostea kakku, joka yllättää maullaan.

PT1H

2 ½ tuntia

Arviot (270 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl juoksevaa margariinia
2 ½ dl kermaviiliä
2–3 rkl punaista elintarvikeväriä

Kuorrutus
400 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
4 dl Dansukker Tomusokeria

Koristeluun
suklaakonvehteja

Ohjeet

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen etikan, margariinin ja kermaviilin kanssa.

2. Värjää seos elintarvikevärillä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (läpimitta 22–24 cm). Paista uunin keskiosassa 175˚C:ssa noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.

3. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan. Kumoa kakku ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

4. Vatkaa kuorrutteen ainekset keskenään. Jaa kakkupohja kahteen tai kolmeen kerrokseen. Pane alin kerros tarjoiluvadille, levitä täytettä päälle. Jatka samaan malliin seuraavien kerrosten kanssa. Sivele loppukuorrute kakun päälle ja laidoille. Koristele suklaakonvehdeilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?